logo Willem II Willem II

Nieuws

20 april 2017

Van de Looi: ‘Met hard werken deze klus klaren’

Na een matige eerste helft tegen Go Ahead Eagles, lieten de Tricolores afgelopen weekend in de tweede helft zien wat ze in hun mars hebben. Morgenavond wacht de volgende en altijd lastige wedstrijd bij SC Heerenveen.

Van de Looi was kort en krachtig over de wedstrijd tegen Go Ahead: ‘We moesten winnen en dat hebben we gedaan. De eerste helft was niet goed. In de tweede helft waren we gelukkig beter en zetten we meer druk waardoor we de ballen sneller afpakten en zelf weer in de aanval konden.’ 

Lastige fase SC Heerenveen
De uitwedstrijd tegen de Friezen is een mooie maar lastige klus voor de Tricolores, maar volgens de hoofdtrainer is alles mogelijk. ‘Heerenveen zit momenteel niet in hun beste fase van het seizoen. Aan de kwaliteit van het elftal zal dat in ieder geval niet liggen. Deze ploeg kan ineens losgaan en aan ons de taak om dat niet te laten gebeuren. We moeten ze niet laten voetballen. Alleen met keihard werken kunnen we de klus klaren en dat hebben we al eerder laten zien, zoals bij Vitesse’ aldus Van de Looi. 

Nog drie wedstrijden
SC Heerenveen, Roda JC en Ajax zijn de laatste drie tegenstanders dit seizoen. Deze drie ploegen spelen nog om verschillende belangen. Juist tegen deze tegenstanders moet Willem II laten zien wat ze kunnen om nog kans te maken op de play-offs. ‘Wie aan het begin van het seizoen gezegd had dat Willem II mee zou doen om een plekje in de play-offs om Europees voetbal, had daar meteen voor getekend. Nu we dat nog steeds in zicht hebben, willen we er ook voor gaan. Om dit te bereiken moeten we dus ergens punten pakken, die we onlangs tegen ADO hebben laten liggen.’ 

Ziekenboeg loopt langzaam leeg
Guus Joppen, Dico Koppers, Freek Heerkens en Derrick Tshimanga zijn momenteel nog niet inzetbaar, maar dat gaat volgens Van de Looi wel de goede kant op. De langdurig uitgeschakelde Bartholomew Ogbeche ligt zelfs voor op schema, ook al wordt hij pas in de voorbereiding van volgend seizoen terug verwacht. Jordy Croux is in Heerenveen ook niet van de partij doordat hij afgelopen zondag tegen zijn vijfde gele kaart aanliep en geschorst is.