logo Willem II Willem II

Nieuws

19 april 2017

Willem II kan SC Heerenveen tot op één punt naderen

SC Heerenveen - Willem II is vrijdagavond het eerste duel in de 32ste competitieronde in de Eredivisie. De Friezen staan achtste op de ranglijst en zijn bij winst nagenoeg zeker van een plaats in de play-offs voor Europees voetbal. Maar als Willem II de winst mee naar Tilburg neemt, komt het op slechts een punt van SC Heerenveen.

Play-offs
In dat laatste geval lijkt het erop dat SC Heerenveen, Willem II, Heracles Almelo en FC Groningen samen gaan uitmaken welke twee ploegen zich plaatsen voor de play-offs. Dat tweetal wordt aangevuld met nummer vier FC Utrecht en de verliezer van de finale om de KNVB beker, Vitesse of AZ. Als Willem II het duel niet wint blijven er nog twee duels over waarin het als scherprechter kan spelen in de strijd om het kampioenschap (Ajax thuis) en degradatie (Roda JC uit).

Geschorst
Bij de ploeg van Jurgen Streppel ontbreekt middenvelder Morten Thorsby, die zijn vijfde gele kaart van het seizoen kreeg in de met 5-1 verloren uitwedstrijd tegen Ajax. Willem II moet het in Heerenveen doen zonder vleugelspeler Jordy Croux, die tegen Go Ahead Eagles (2-0 winst) goed was voor een assist, maar ook tegen zijn vijfde gele kaart op liep. 


Thom Haye uitzinnig van vreugde na zijn assist op Fran Sol, die in december de winnende treffer tegen de Friezen binnen tikte. 

Oude bekenden
De wedstrijd wordt een weerzien van oude bekenden. Jurgen Streppel en Raymond Vissers maakten na een jarenlang dienstverband bij Willem II afgelopen zomer de overstap naar Friesland. De spelers Pele van Anholt en Branco van den Boomen, vorig seizoen nog ploeggenoten bij SC Heerenveen, volgden de omgekeerde weg en spelen sinds de zomer in Tilburgse dienst.

Historie
Van de 22 duels op Friese bodem tussen beide ploegen, trok de thuisploeg tien keer aan het langste eind. Acht keer was er geen winnaar en in vier duels gingen de punten mee naar Tilburg. De laatste zege dateert uit 2000 door een benutte strafschop van Arno Arts. Statisch gezien is de kans meer dan 50 procent dat Willem II minimaal een punt aan deze verre reis zal overhouden. Vorig seizoen speelden de Tilburgers de thuisploeg de eerste helft van de mat. Nick van der Velden zorgde uit een strafschop voor een 0-1 voorsprong. Maar in het laatste kwartier zorgden Arber Zeneli, Kenny Otigba en Sam Larsson er toch nog voor dat de overwinning in Friesland bleef. Laten we hopen dat de rollen deze keer omgekeerd zijn! (GH)