Nieuws.

Willem II vergeet zichzelf te belonen

23-11-2014

Opnieuw heeft Willem II een thuiswedstrijd niet in winst om kunnen zetten. Tegen Excelsior was de ploeg van Streppel negentig minuten lang de bovenliggende partij, maar er moest een penalty aan te pas komen om een gelijkspel uit het vuur te slepen: 1-1. Met hangen en wurgen bleef het goed georganiseerde Excelsior voor de vijfde achtereenvolgende keer ongeslagen.

De tijden van weleer lijken te herleven in Tilburg. Tegenstanders komen weer naar het Koning Willem II-stadion om niet te verliezen.  Excelsior stak in de beginfase nog wel eens het middenveld over, maar gaandeweg liepen de Rotterdammers steeds verder achteruit. Echt verwonderlijk was dat niet, want Willem II controleerde grote delen van de westrijd met verzorgd voetbal. Excelsior speelde compact en beperkte zich tot tegenhouden. Zelfs de beide aanvallers Botaka en Van Weert waren regelmatig op eigen helft terug te vinden. Door de kleine ruimtes was het lastig voetballen voor Willem II, maar toch stapelden de halve en hele kansen zich op. Eerst liep Messaoud onder de bal door, even later probeerde Stijn Wuijtens het vanuit de tweede lijn. Zijn inzet werd gestopt door Alessandro Damen, die de zieke Coutinho verving onder de lat bij Excelsior. Messaoud schoot nog een keer voorlangs.

Excelsior kon er weing tegenover stellen. Bij de schaarse tegenstoten boksten Van Weert, Botaka en de aansluitende Stans tegen een numerieke meerderheid op. Een dood spelmoment leidde de enige Rotterdamse kans in het eerste bedrijf in. Stans bereikte Van Weert, maar Lamprou liet zich niet verrassen door diens kopbal. Willem II hield de druk op de ketel en de beste mogelijkheid kwam op naam van Messaoud. Na knap voorbereidend werk van Haemhouts was zijn aanname goed, maar Messaoud’s schot verdween net naast de verkeerde kant van de paal. Een kopbal van Armenteros ging over en ook Sahar mikte te hoog. Met kunst- en vliegwerk haalde Excelsior de rust.

Direct na de pauze probeerde Willem II de gasten omver te spelen. Het tempo ging omhoog en de druk op het Excelsior-doel nam toe. Scheidsrechter Van den Kerkhof keurde een buitenspeldoelpunt van Sahar terecht af. Armenteros probeerde de ver voor zijn doel staande Damen te verrassen, maar zijn schot ging naast. Even later redde Damen in twee instanties op een verraderlijke inzet van Haemhouts. Excelsior wankelde maar bleef met vallen en opstaan overeind. Keer op keer liep Willem II zich stuk op het stugge Rotterdamse verdedigingsblok. De ploeg van Streppel was vooraf gewaarschuwd, want na de remise in extremis tegen AZ waren de gasten al vier wedstrijden op rij ongeslagen. Supersub Carlo de Reuver had met twee late treffers een groot aandeel in de fraaie reeks, maar in Tilburg bleef hij negentig minuten op de bank.

Trainer Dijkhuizen hoefde geen beroep te doen op zijn invalkracht, omdat het scoreverloop in het voordeel was van de Rotterdammers. Halverwege de tweede helft zette Van Weert Excelsior namelijk op voorsprong. Na balverlies van Stijn Wuijtens kon Bovenberg vrij oprukken aan de rechterkant. Zijn voorzet was op maat, waarna Van Weert zijn bewaker Dries Wuijtens in de lucht klopte. Via Lamprou en de onderkant van de lat eindigde zijn kopbal in het Tilburgse doel. De treffer viel in een fase waarin het doelpunt aan de andere kant in de lucht hing. Even leek het erop dat Excelsior net als vorig jaar met het kleinst mogelijke verschil de winst zou pakken, maar het antwoord van Willem II kwam snel. Daar was wel de hulp van Excelsior-aanvoerder Fischer voor nodig. In zijn eigen strafschopgebied kreeg de verdediger de bal tegen zijn hand, waarna Van den Kerkhof resoluut naar de stip wees. Topscorer Samuel Armenteros schoot zijn zesde seizoenstreffer onberispelijk tegen de touwen. Na deze meevaller probeerde Willem II door te drukken. Streppel bracht met de invallers Ondaan, Cabral en Braber vers bloed in de ploeg, maar Excelsior gaf green krimp. Dijkhuizen wisselde doodleuk aanvaller Van Weert voor middenvelder Vermeulen, waarmee hij onomwonden zijn tevredenheid met een gelijkspel liet blijken. Willem II drong nog wel aan, maar het vernuft ontbrak om het Rotterdamse verzet te breken. Jurgen Streppel draaide er na afloop niet omheen. Net als tegen ADO Den Haag was het te spreken over het vertoonde spel, maar de remise voelde als een verlies. [AP] 

Hoofdsponsor
Shirtsponsor
Business partners
Deze site is mogelijk gemaakt door en
  • Estate staat voor
    Full Service Internet
    Ons doel is uw online doelen te helpen bereiken.
    Bekijk ons werk
  • Sitecore is hét Customer Engagement Platform Het CMS waarmee u inzicht krijgt in het gedrag van uw klanten.
    Meer informatie