Nieuws.

Willem II verliest van Olympique Marseille

27-07-2014

Willem II is er niet in geslaagd voor een verrassing te zorgen tegen Olympique Marseille. De Franse topploeg won met 5-0 van de Tricolores. Hoewel Ben Sahar en Vicento er dichtbij waren, zat een eretreffer er niet in in Albertville. 

Vanwege de lichte blessure van Dries Wuytens begon Freek Heerkens in de basis centraal achterin. Al snel bleek dat Olympique Marseille duidelijk een topploeg is. Aanvallend kwam Willem II er nauwelijks uit in de eerste helft. Na 20 minuten kwam Olympique Marseille op 1-0 door een vrije trap van Thauvin. Na een goede kans voor Payet, werd het in de 25e minuut 2-0. Imbula was de Franse doelpuntenmaker. De rust werd bereikt met een 2-0 stand.

Zonder wissels startte Willem II de tweede helft. Hierin probeerden de Tricolores wat meer grip op de wedstrijd te krijgen en kreeg het kansen. Ben Sahar had twee goede mogelijkheden om de achterstand te verkleinen, maar één schot krulde naast het doel en een kopbal werd over gekopt. Vlak daarna scoorden de Fransen de 3-0, Batshuayi brak door en scoorde na Lamprou en Heerkens te hebben uitgespeeld. Jurgen Streppel besloot hierna verschillende spelers te wisselen. Achtereenvolgens Haemhouts, Vicento, Ippel, Vossebelt en Zanelli kwamen het veld in voor Messaoud, Sahar, Stijn Wuytens, Sporkslede en Ondaan. In de slotfase werd vervolgens nog twee keer gescoord. Cheyrou scoorde met een halve volley en Batshauyi benutte een penalty. Tussendoor kreeg Vicento de kans op de eretreffer, maar hij raakte de bal niet goed.

A.s. woensdag speelt Willem II tegen Saint Etienne. Deze wedstrijd is ook om 19.00 uur en wordt gespeeld in Chambery.

Opstelling Willem II: Lamprou, Cornelisse, Heerkens, Peters, Heymans, Sporkslede (Vossebelt), S. Wuytens (Ippel), Messaoud (Haemhouts), Andrade, Sahar (Vicento) en Ondaan (Zanelli).

Shirtsponsor
Business partners
Deze site is mogelijk gemaakt door en
  • Estate staat voor
    Full Service Internet
    Ons doel is uw online doelen te helpen bereiken.
    Bekijk ons werk
  • Sitecore is hét Customer Engagement Platform Het CMS waarmee u inzicht krijgt in het gedrag van uw klanten.
    Meer informatie