Nieuws.

Transferdeadline nadert

28-08-2012

Aanstaande vrijdag is het 31 augustus, de dag waarop de voetbalwereld jaarlijks in een stroomversnelling lijkt te komen. Weken van wikken en wegen, aftasten en onderhandelen komen tot een einde waarneer om middernacht de transfermarkt sluit. Ook Willem II hoopt deze week nog zaken te doen.

Technisch manager Marc van Hintum weet wat hij wil, maar realiseert zich dat Willem II nog altijd in een positie is waarin de mogelijkheden beperkt zijn. ‘Het is bekend dat onze prioriteit ligt bij een spits, maar de haalbaarheid is van veel factoren afhankelijk. We hadden ons oog laten vallen op vier spelers waarvan er helaas al twee zijn afgehaakt.’ De redenen daarvan liggen voor de hand. Willem II is gehouden aan het vastgestelde budget, kan en wil niet in alle gevallen op de persoonlijke wensen van spelers en hun zaakwaarnemers ingaan en heeft te maken met concurrentie van andere clubs. ‘Bijna alle clubs zijn op zoek naar die ene speler die voor hen het verschil gaat maken.’ Gevestigde namen zijn niet of nauwelijks haalbaar voor Willem II. ‘Wij richten ons vizier op spelers waarin wij potentie zien, maar daarin schuilt dus een risico.’

Van Hintum probeert met man en macht binnen het beschikbare budget ruimte te creëren. ‘De huidige selectie herbergt een aantal spelers die dit seizoen bij Willem II weinig speelminuten zullen krijgen. Voor hun ontwikkeling is verhuur aan een andere club een optie. Jongens als Van Nuland en Sanusi komen daarvoor in aanmerking. Maar er zit nauwelijks beweging in de spelersmarkt. Met Donny de Groot hebben we afgesproken te zullen meewerken aan een vertrek uit Tilburg.’ Creativiteit is wordt dus gevraagd van de technisch manager.

Toch hoopt Willem II deze week nog zaken te doen. ‘Het huiswerk is gedaan, we weten wat we willen. Nu moeten de puzzelstukjes op zijn plaats vallen. Verhuur of verkoop van een spelers kan ons enige financiële ruimte bieden. Ik hoop dat de versterking die wij op het oog hebben dan nog beschikbaar is en of het juiste moment zich aandient om zelf te handelen.’ Ondertussen tikt de klok verder naar 0.00 uur vrijdagavond.

Hoofdsponsor
Shirtsponsor
Business partners
Deze site is mogelijk gemaakt door en
  • Estate staat voor
    Full Service Internet
    Ons doel is uw online doelen te helpen bereiken.
    Bekijk ons werk
  • Sitecore is hét Customer Engagement Platform Het CMS waarmee u inzicht krijgt in het gedrag van uw klanten.
    Meer informatie