Nieuws.

Lumu met Oranje onder 17 aan vooravond belangrijke kwalificatie

13-03-2012

KNVB-coach Albert Stuivenberg heeft de selectie vrijgegeven van het Nederlands elftal voor spelers onder 17 jaar, dat aan de vooravond staat van de belangrijke eliteronde in eigen land. In die selectie is een plaats ingeruimd voor Jeroen Lumu. Newien Ramlal, speler van de RJO Willem II/RKC staat op de standby lijst.

In deze tweede en beslissende EK-kwalificatieronde ontmoet Nederland, in groep 5, achtereenvolgens Albanië (donderdag 22 maart, 19.00 uur, Sportpark de Wieën / sv Venray), Rep. Ierland (zaterdag 24 maart, 17.00 uur, Sportpark Zuideinderpark / RKSV Schijndel) en Servië (dinsdag 27 maart, 19.00 uur, andermaal bij RKSV Schijndel). Inzet is een ticket voor het Europees kampioenschap in Slovenië, het eindtoernooi dat op het programma staat van 4 tot 16 mei. Alleen de nummers één uit de zeven groepen in de eliteronde voegen zich straks bij het gastland. Hofleverancier van de huidig Europees kampioen is Ajax, met vijf spelers. PSV heeft vier afgevaardigden en sc Heerenveen/Emmen drie.

De volledige selectie voor de eliteronde bestaat uit de volgende achttien spelers:
Elton Acolatse, Djavan Anderson, Stan Bijl, Branco van den Boomen en Kenny Tete (allen Ajax), Thom Haye en Nick Olij (beiden AZ), Nathan Aké (Chelsea), Tonny Trindade de Vilhena (Feyenoord/Excelsior), Sandy Walsh (RC Genk), Pascal Huser, Wouter Marinus en Joris Voest (allen sc Heerenveen/Emmen), Riechedly Bazoer, Jorrit Hendrix, Moussa Sanoh en Rai Vloet (allen PSV) en Jeroen Lumu (Willem II/ RKC).

Op de stand-bylijst staan de volgende zestien spelers:
Robin van der Meer (ADO Den Haag), Sheraldo Becker en Queensy Menig (beiden Ajax), Bilal Basacikoglu, Robert van Koesveld en Daley Sinkgraven (allen sc Heerenveen/Emmen), Sander Heesakkers en Jordy de Wijs (beiden PSV), Daniël Breedijk en Finn Stokkers (beiden Sparta Rotterdam), Dario Tanda en Matheus de Wit (beiden FC Twente Voetbalacademie), Mike Havekotte (FC Utrecht) en Sjoerd van Beers, Stijn Derkx en Newien Ramlal (allen Willem II/RKC).

De aankomende kwalificatieduels van het team voor spelers geboren op of na 1 januari 1995 volgen na tien eerdere interlands in dit seizoen. Na de 5-2 winst in de finale van het EK 2011 tegen Duitsland, begon het seizoen 2011/’12 met een vriendschappelijk vierlandentoernooi. Hierin verloor het team van Stuivenberg met 2-0 tegen – opnieuw – Duitsland, waarna Italië (1-0) en Israël (3-1) werden verslagen. Tijdens de eerste EK-kwalificatieronde zegevierde Nederland tegen zowel Bosnië en Herzegovina (0-3) als tegen Letland (4-1), waarna het 1-0 verlies tegen Engeland niets meer aan kwalificatie voor de aankomende eliteronde afdeed. Oranje onder 17 kende daarnaast nog vier oefeninterlands in dit jaar. Begin februari won het team met minimale cijfers van Frankrijk, deelde het de punten tegen Engeland (2-2) en moest het zijn meerdere erkennen in Portugal (2-0) tijdens een toernooi in laatstgenoemd land. Het treffen met België, tot slot, eindigde in een 1-2 zege voor de aankomende gastheer in Schijndel en Venray. Behalve de wedstrijden van Nederland spelen ook Albanië, Rep. Ierland en Servië hun onderlinge duels op genoemde locaties. In Schijndel staat op donderdag 22 maart vanaf 17.00 uur Servië-Rep. Ierland op het programma. Venray kent de affiches Servië-Albanië (zaterdag 24 maart, 15.00 uur) en Albanië-Rep. Ierland (dinsdag 27 maart, 19.00 uur).

Hoofdsponsor
Shirtsponsor
Business partners
Deze site is mogelijk gemaakt door en
  • Estate staat voor
    Full Service Internet
    Ons doel is uw online doelen te helpen bereiken.
    Bekijk ons werk
  • Sitecore is hét Customer Engagement Platform Het CMS waarmee u inzicht krijgt in het gedrag van uw klanten.
    Meer informatie