Nieuws.

Ravensburger puzzel goed voor punt

06-02-2016 Willem II is er niet in geslaagd om afstand te nemen van concurrent Excelsior. De zes-punten-wedstrijd in Kralingen eindigde vrijdagavond in een doelpuntloos gelijkspel. Een resultaat waar beide ploegen weinig mee opschieten. Op het veld stonden twee ploegen die zich weinig fouten konden permitteren en dat was ook af te zien aan de wedstrijd. Een opsteker voor de Tricolores was de invalbeurt in de 80e minuut voor Bruno Andrade en de terugkeer op de reservebank van Terell Ondaan.

Aan Tilburgse kant waren er echter wel verzachtende omstandigheden. De Tricolores traden aan met een sterk uitgedunde verdediging. Frank van der Struijk was afwezig vanwege een schorsing en beide centrale verdedigers Peters en Wuytens waren deze week geblesseerd afgehaakt. Het noopte Jurgen Streppel tot een ‘Ravensburger ingreep’: hij puzzelde een volledig nieuwe defensie bij elkaar. Freek Heerkens en Dico Koppens vervingen het centrale verdedigingsduo achterin terwijl Nick van der Velden verrassend op de rechtsbackpositie begon. 

Na een fel begin van Excelsior was de eerste kans van de wedstrijd voor Willem II. In de 8e minuut kreeg Erik Falkenburg een indraaiende corner bij de tweede paal net niet ingekopt. Vanaf de 20e minuut was het de beurt aan Excelsior. Eerst moest Kostas Lamprou uit zijn doel komen om een bal te blokkeren die achter zijn verdediging terecht was gekomen. Een minuut later was Ogbeche de reddende engel. Hij kopte een kogelharde Kralingse kopbal van de lijn. Willem II had het daarna moeilijk om er voetballend uit te komen. Combinaties op het Tilburgse middenveld stagneerden voorin, terwijl Excelsior er ook niet meer uitkwam. 

In de tweede helft kwam Willem II een paar keer goed weg. Een slippertje van Dico Koppens op het gladde kunstgras leidde een kans in voor Auassar, die door Lamprou echter naar de zijkant van zijn strafschopgebied werd gedwongen. Willem II antwoordde daarop met een schot van Robbie Haemhouts dat door Kurto gepakt werd. Kort daarna was het weer de beurt aan Excelsior. Eerst redde Lamprou knap op een schot in de korte hoek van Kuwas, daarna kopte Bovenburg over. 

Met een goede invalbeurt van Robert Braber voor Robbie Haemhouts en Guus Hupperts van positie gewisseld met Nick van der Velden, kreeg Willem II weer wat meer grip op het spel. Een omhaal van Funsu Ojo belandde bovenop het doel, maar het was Excelsior dat uiteindelijk de grootste kans kreeg. In blessuretijd was het gelijkspel Willem II bijna nog uit handen geglipt. Een inzet van Tom van Weert in de 93e minuut werd gepareerd door Kostas Lamprou, die daarmee aan Tilburgse kant Man of the Match werd. Al met al geen uitbundige polonaise voor Willem II zo vlak voor carnaval. Maar daar zal het er voor de supporters ongetwijfeld toch nog van komen deze dagen.[RR]

Hoofdsponsor
Shirtsponsor
Business partners
Deze site is mogelijk gemaakt door en
  • Estate staat voor
    Full Service Internet
    Ons doel is uw online doelen te helpen bereiken.
    Bekijk ons werk
  • Sitecore is hét Customer Engagement Platform Het CMS waarmee u inzicht krijgt in het gedrag van uw klanten.
    Meer informatie