Nieuws.

Leerzame avond in het diepste geheim

03-07-2015 Willem II had vrijdagavond zijn eerste echte testcase in de voorbereiding op de competitie. De aanvankelijk geplande oefenwedstrijd tegen Royale Sporting du Pays de Charleroi kon vanwege veiligheidsoverwegingen niet plaatsvinden in Tilburg. Om tóch in het ritme te komen moest uitgeweken worden naar sportpark De Waayenberg in het lommerrijke Doorwerth, waar de Walen hun oefenkamp hadden opgeslagen. Diep verborgen in de Gelderse bossen verloren de Tilburgers uiteindelijk met 1-6. 

De oefencampagne van Willem II begint een beetje te lijken op een proef voor het WK in Qatar. Net als afgelopen dinsdag in Berkel-Enschot tegen Jong Brabant passeerde de thermometer ook in Doorwerth weer ruim de 30 graden. Willem II trapte af met de nieuwkomers Ligeon, Koppers, Ojo, Zivkovic en De Sa in de basisopstelling. De eerste kans was voor de Tilburgers. Met een hard schot vanaf rechts stelde Funsu Ojo de Waalse doelman op de proef. De daaropvolgende rebound van Stijn Wuytens werd eveneens gepareerd. In de 17e minuut was het wel raak. Lesley de Sa kwam goed door op rechts. Zijn voorzet werd in het eigen doel gewerkt door een Waalse verdediger: 1-0.

Een corner in de 24e minuut leidde de gelijkmaker in. De kleine Waalse spits Kebano kon een terug gekopte bal intikken. Twee minuten later werden de Tricolores wederom in de lucht verslagen. Twee goede reddingen van Lamprou konden niet voorkomen dat de 1-2 uiteindelijk werd ingekopt. Na de drinkpauze kon Willem II maar moeilijk onder de druk uit komen van het dominerende Charleroi. De Belgische koninklijken bewezen dat zij afgelopen seizoen niet voor niets als zesde waren geëindigd in de Jupiler Pro League. Daar kwam nog bij dat de Walen twee weken langer in training waren. Een paar keer doken de Zebra’s op voor Lamprou, die handelend optrad. Daar stond aan de andere kant een kans voor Zivkovic tegenover. Zijn volley belandde echter in de handen van de Waalse doelman. In de 40e minuut werd de stand op 1-3 bepaald door een droog, diagonaal schot. Goed ingrijpen van Dries Wuytens voorkwam daarna dat de Tricolores met meer schade de rust in gingen.

De tweede helft was amper op gang of de 1-4 lag al achter Lamprou door een onhoudbare kopgoal. Daarna domineerde Willem II, dat bijna het hele team ververst had, maar tot kansen kwam het sporadisch. Een schot van Mathieu eindigde naast de paal en een inzet van Vleugels, na goed voorbereidend werk van Koks, had een beter lot verdiend. Zijn volley spatte uiteen op de lat. Aan het einde maakte Charleroi het ‘Europees’ af. Dat moest vooral de Tilburgse jongeling Abel Franssen ondervinden, die twee slordigheidsfoutjes genadeloos zag afgestraft: 1-5 en 1-6. 

Met een ruime zege lijkt Sporting Charleroi een goede stap te hebben gezet richting de tweede ronde van de Europa League die over twee weken voor de Zebra’s op het programma staat. Voor Willem II is er werk aan de winkel. Maar daar is een oefencampagne ook voor. Jurgen Streppel kon daarom terugkijken op een leerzame avond. (RR)
Hoofdsponsor
Shirtsponsor
Business partners
Deze site is mogelijk gemaakt door en
  • Estate staat voor
    Full Service Internet
    Ons doel is uw online doelen te helpen bereiken.
    Bekijk ons werk
  • Sitecore is hét Customer Engagement Platform Het CMS waarmee u inzicht krijgt in het gedrag van uw klanten.
    Meer informatie