1e elftal.

Wedstrijdoverzicht

Zomeravondvoetbal in optima forma

Op het complex van Jong Brabant in Berkel-Enschot trapte de selectie van Jurgen Streppel vanavond om 19.00 uur af voor het tweede oefenduel in aanloop naar de competitiestart. De weersomstandigheden waren zwaar, zeg maar gerust heel zwaar. Bij een temperatuur van 34 graden moest er worden gevoetbald en veel schaduw was er op het complex van Jong Brabant niet te vinden. Dat ondervonden ook de ruim 1500 toeschouwers die op dit duel waren afgekomen. Menig supporter maakte regelmatig zijn opwachting bij een van de horeca verkooppunten. Voor de spelers werd er zowel in de eerste als in de tweede helft een drinkpauze ingelast.

Ook vanavond gaf trainer Jurgen Streppel weer al zijn selectiespelers en aanstormende jeugdtalenten de gelegenheid om zich in de picture te spelen. In de eerste helft verschenen de volgende spelers aan de aftrap: David Meul, Frank van der Struijk, Guus Joppen, Dico Koppers, Dries Wuytens, Jordy Vleugels, Stijn Wuytens, Wiljan Pluim, Robin Lauwers, Bruno Andrade en Richairo Zivkovic. Robbie Haemhouts en Jordens Peters bleven vanwege een buikspier- en een kuitspierblessure aan de kant. Frenkie de Jong was afwezig in verband met voorbereidingen op het EK voor spelers jonger dan 19 jaar.

Binnen een kwartier zorgde Richairo Zivkovic met een zuivere hattrick voor een 0-3 tussenstand. Daarna waren er nog kansen voor Dries Wuytens, Wiljan Pluim en wederom Zivkovic, maar er werd niet meer gescoord. De ruststand leek daardoor op 0-3 uit te lopen, maar plotseling kreeg Willem II in het 40e minuut op zijn heupen. Terwijl langs de zijlijn gratis ijsjes werden uitgedeeld, scoorde Zivkovic de vierde treffer van de avond. Met een kopbal bracht Robin Lauwers, uit de jeugd van Willem II, de tussenstand op 0-5. De uiteindelijke ruststand werd door Bruno Andrade bepaald met een lage schuiver vanaf links bij de tweede paal, 0-6.

In de tweede helft kwam er een ander Willem II binnen de lijnen. Het team zag er als volgt uit: Kostas Lamprou, Ruben Ligeon, Freek Heerkens, Funso Ojo, Ricardo Ippel, Robert Braber, Lesley de Sa, Nicky Kuiper, Dani Koks en Abel Franssen. Het elftal werd gecompleteerd met Jordy Vleugels, de enige speler uit de eerste helft die was blijven staan. Aanvankelijk had dit team moeite om het doel te vinden. Pas in de 74e minuut scoorde Lesley de Sa 0-7. Via een benutte penalty van Ricardo Ippel kwam de tussenstand op 0-8. Robert Braber, Funso Ojo, Jordy Vleugels en Dani Koks bepaalden de uiteindelijke eindstand op 0-12.

Direct na het laatste fluitsignaal van de scheidsrechter ging de plaatselijke jeugd op handtekeningenjacht, terwijl een aantal volwassenen zich verdrong om te horen of er een prijs in de loterij was gewonnen. Maar de meeste mensen begaven zich naar de tap om het vochtgehalte op peil te brengen. Het bleef nog lang onrustig in Berkel-Enschot. (EvdE)

08
mei
14:30u
Willem II
Hoofdsponsor
Shirtsponsor
Business partners
Deze site is mogelijk gemaakt door en
  • Estate staat voor
    Full Service Internet
    Ons doel is uw online doelen te helpen bereiken.
    Bekijk ons werk
  • Sitecore is hét Customer Engagement Platform Het CMS waarmee u inzicht krijgt in het gedrag van uw klanten.
    Meer informatie