1e elftal.

Wedstrijdoverzicht

De kop is eraf

Met de traditionele openingswedstrijd tegen de Diessense selectie heeft Willem II de jaargang 2013/2014 afgetrapt. De mannen van Jurgen Streppel, die sinds maandag in training zijn, versloegen de amateurs met 0-5. 'Het is duidelijk waar we nog tekort komen.'

De omstandigheden in Diessen waren voor de 1200 toeschouwers minder ideaal dan vorig jaar. Waar de vorige editie zonovergoten was en Willem II liefst elf keer doel trof, was het nu fris langs de lijn en was het Tilburgse spel niet altijd even imponerend.

Desondanks kon de hoop op een stunt, voor zover die bij de thuisclub aanwezig was, al na een paar minuten de ijskast in. De Diessense doelman liet een gemakkelijke voorzet zomaar uit zijn handen vallen, waarna middenvelder Larbi El Harouchi de bal simpel over de lijn tikte. Nog geen tien minuten later stond het al 0-2 toen Virgil Misidjan zijn klasse toonde en met een bekeken schuiver doel trof. Misidjan staat in de belangstelling van meerdere eredivisieclubs, maar wilde na de wedstrijd niets loslaten over een eventuele transfer.

Ondanks de vliegende start werd het geen doelpuntenfestijn op Sportpark De Alsie. Centrumspits Sen Aerts kreeg een handvol kansen, maar de Rielenaar had zijn vizier nog niet op scherp. Een riante kopkans ging een meter over en enkele schoten gingen rakelings naast. Zijn fraaiste doelpoging, met een subtiele voetbeweging, caramboleerde tegen de paal. Vlak voor rust werd het toch nog 0-3 door een kopbal bij de tweede paal van linksback Maxim Deckers. Ondertussen beleefde Mattijs Branderhorst, die als enige Willem II-er de hele wedstrijd speelde, een atv-dag. De paar kansjes die Diessen kreeg, belandden steevast recht in de handen van de doelman.

Na rust traden de Tricolores met tien verse krachten aan, waaronder de Brazilianen Zanelli en Andrade. Ook nieuwkomer Freek Heerkens maakte zijn debuut, waar Dries Wuytens dat voor de rust al deed. De van AZ overgenomen Ali Messaoud ontbrak nog aan Tilburgse zijde.
Het spel van de Tricolores kon Jurgen Streppel niet helemaal bekoren. Vanaf de bank spoorde de coach, die werd geflankeerd door zijn assistent Dirk Heesen en stagiair Arno Arts, zijn mannen veelvuldig aan. 'Het duurde te lang allemaal, het tempo lag niet hoog genoeg', verklaarde hij na afloop. 'Ook het in positie blijven zal beter moeten.'

Op de rechterflank liet jongeling Justin Mathieu zich gelden. De 17-jarige vervanger van Misidjan speelde brutaal, zocht veelvuldig zijn tegenstander op en zag in de 75ste minuut een fraaie solo bekroond met een intikkertje van Andrade: 0-5. Even daarvoor had Kevin Brands, als centrumspits ingevallen voor Aerts, al voor de vierde Tilburgse treffer gezorgd.

'Het is duidelijk waar we nog tekort komen', aldus Streppel. 'Dat is op de negen en de tien. We hebben veel voorzetten gehad, heel veel kansen. Daar moeten we absoluut meer mee doen.' En dus gaat de zoektocht naar een afmaker nog even door. Maar de coach zag ook lichtpuntjes. 'We speelden met een mix van A- en B-junioren en spelers van het eerste elftal. Het is goed om te zien dat die jonkies niet door de mand vallen. Sterker nog: sommigen jongens hebben zich beter laten zien dan de spelers uit het eerste.' [KvS]

Voor rust: Branderhorst; Van Buuren, Wuytens, Peters (c), Deckers; Van de Ven, El Harouchi, Haemhouts; Misidjan, Aerts, Derkx.

Na rust: Branderhorst; Kalpoe, Heerkens, Ippel, Jallo; Vossebelt (c), Zanelli, Vleugels; Matthieu, Brands, Andrade.

25
apr
20:00u
Willem II
Hoofdsponsor
Shirtsponsor
Business partners
Deze site is mogelijk gemaakt door en
  • Estate staat voor
    Full Service Internet
    Ons doel is uw online doelen te helpen bereiken.
    Bekijk ons werk
  • Sitecore is hét Customer Engagement Platform Het CMS waarmee u inzicht krijgt in het gedrag van uw klanten.
    Meer informatie