Nieuws.

Tegenstander FC Groningen op scherp

17-08-2012

Na de toch wel teleurstellende uitslag in de eerste competitiewedstrijd (een 4-1 nederlaag tegen FC Twente) zijn de Noorderlingen er op uit om voor eigen publiek één en ander recht te zetten. Ten opzichte van het vorige seizoen is er veel veranderd bij de Groningers. Pieter Huistra maakte plaats voor trainer Robert Maaskant en ook binnen de spelersgroep vonden diverse mutaties plaats. Zo vertrokken Dusan Tadic (FC Twente) , Brian van Loo (Heracles Almelo) en Petter Anderson (Denemarken). Aangetrokken werden onder andere Genero Zeefuik, Mitchell Schet, Michael de Leeuw, Filip Kostic en Stefano Magnasco.

De verwachtingen in het Euroborg stadion zijn positief gespannen. Er zal beter gepresteerd moeten worden dan het vorige seizoen. De jonge, talentvolle beloften zullen onder aanvoering van de ervaren krachten en de nieuwkomers het Groningse publiek moeten verwennen met prima prestaties. Oud-Willem II-er Michael de Leeuw is er van overtuigd dat FC Groningen weer in het linkerrijtje eindigt.

Michael de Leeuw volgt op een afstandje nog zijn oude club Willem II en is verheugd dat de Tricolores zijn teruggekeerd in de Eredivisie. ‘Zo’n mooi stadion en zo’n historie, Willem II hoort gewoon op het hoogste niveau te voetballen’, aldus Michael. Dat hij Willem II een warm hart toedraagt - ondanks het feit dat hij al ruim drie jaar weg is uit Tilburg - blijkt ook uit het feit dat hij het echt jammer vond dat Willem II genoegen moest nemen met een gelijkspel tegen NAC Breda.
Zijn overgang naar FC Groningen na twee jaar Veendam en een jaar De Graafschap ervaart hij als een forse stap vooruit. In zijn optiek gaat er nu - zoals het reclamespotje aangeeft - niets boven Groningen: ‘Een prachtige club en een heerlijke stad.’ In de selectie gaat hij de strijd om een basisplaats aan met Leandro Bacuna en Paco van Moorsel. De ambitie van Michael is er vanzelfsprekend op gericht zo snel mogelijk die plaats te veroveren en daarmee de nummer 10 positie in te nemen in het elftal van Robert Maaskant.

FC Groningen wil dit seizoen niet alleen in het linkerrijtje terecht komen, maar wil als het even kan de bekende play-offs voor Europees voetbal halen. Wat de wedstrijd tegen Willem II betreft is Michael ook duidelijk: ‘We staan op scherp. Tijdens de eerste competitie wedstrijd tegen FC Twente liep het nog niet zoals het moet. Zelf zat ik op de tribune vanwege een nog openstaande schorsing. Het team is er op gebrand in eigen stadion, voor eigen publiek, een goede prestatie neer te zetten na het teleurstellende resultaat in Enschede.’ En hoewel Michael de Leeuw Willem II het beste gunt in deze competitie, moeten naar zijn oordeel de drie punten in Groningen blijven. Dat zou ook een prima opsteker zijn voor de confrontatie met PSV een week later. Willem II is dus gewaarschuwd. De Groningers staan op scherp.

Willem II Nieuwsbrief

Blijf op de hoogte van het laatste nieuws over je favoriete club. Meld je aan voor de gratis nieuwsbrief.
Hoofdsponsor
Shirtsponsor
Business partners
Deze site is mogelijk gemaakt door en
  • Estate staat voor
    Full Service Internet
    Ons doel is uw online doelen te helpen bereiken.
    Bekijk ons werk
  • Sitecore is hét Customer Engagement Platform Het CMS waarmee u inzicht krijgt in het gedrag van uw klanten.
    Meer informatie