Nieuws.

Jong Willem II kan titel pakken

11-05-2012

Hoewel aan het begin van de competitie niemand bij het Beloftenteam aan de titel heeft durven denken, kan die komende maandag zomaar behaald worden. Jong Willem II moet dan in de laatste competitiewedstrijd thuis wel winnen van koploper Jong FC Den Bosch dat aan een gelijkspel voldoende heeft om feest te vieren.

Maandagavond 14 mei treden de Beloften van Willem II en FC Den Bosch al voor de zesde (!) keer dit seizoen tegen elkaar aan. Vier competitieduels en een bekertreffen gingen vooraf. De balans van de vier competitieduels slaat door naar de Tricolores: 2x winst, 1x gelijkspel en 1x verlies. In de stand hebben de Bosschenaren echter twee punten meer en daarom moeten de mannen van trainer Clemens Bastiaansen winnen om de titel in de wacht te slepen.

Jong Willem II heeft zich op de ranglijst op een fraaie tweede plaats genesteld en kan op die plek niet meer worden achterhaald. Die positie is op zich al een prestatie van formaat en zou een fraaie seizoensafsluiting zijn. Maar mede door de thuisnederlaag van Jong FC Den Bosch afgelopen maandag tegen Jong VVV-Venlo, hebben de Tricolores zelfs de titel binnen handbereik. Jong Willem II heeft de laatste drie wedstrijden geen doelpunt tegen gehad en in aanvallend opzicht creëerde de ploeg volop kansen. Het team straalde zodanig vertrouwen uit dat ook ingebrachte spelers uit de A-jeugd tot hun recht kwamen. De ploeg is klaar voor het titelgevecht waarin wordt beslist wie zich de laatste kampioen mag noemen van de Eerste divisie voor Beloftenteams.

Komend seizoen krijgt de Beloftencompetitie namelijk een totaal andere opzet. Er is dan geen sprake meer van een Ere- en Eerste divisie. De KNVB start dan met twee klassen van twaalf, waarin de clubs naar regio (‘Noord’ en ‘Zuid’)zijn ingedeeld. Ook zonder de titel wordt Jong Willem II in de Klasse Zuid opgenomen. Met het oog op die verandering mag de titel dit seizoen dan in feite weinig waarde hebben, voor de Willem II-beloften zou het een bijzonder waardevol kampioenschap zijn als bekroning van het eerste seizoen van dit team. De ploeg verdient maandagavond dan ook alle steun en rekent op een grote schare supporters.

De wedstrijd wordt gespeeld op het complex van SC ’t Zand aan de Bijsterveldenlaan en begint om 18.30 uur. De toegang is gratis. De mannen van Clemens Bastiaansen rekenen op uw komst en uw steun!

Willem II Nieuwsbrief

Blijf op de hoogte van het laatste nieuws over je favoriete club. Meld je aan voor de gratis nieuwsbrief.
Hoofdsponsor
Shirtsponsor
Business partners
Deze site is mogelijk gemaakt door en
  • Estate staat voor
    Full Service Internet
    Ons doel is uw online doelen te helpen bereiken.
    Bekijk ons werk
  • Sitecore is hét Customer Engagement Platform Het CMS waarmee u inzicht krijgt in het gedrag van uw klanten.
    Meer informatie