Willem II Tilburg United.

Respect

Respect is binnen de maatschappelijke verantwoordelijkheid van Willem II een centraal thema, waarbinnen projecten voor en met fans en in het kader van de preventieve aanpak (wijk & school) ten aanzien van veiligheid worden ondergebracht (Veiligheidskit). Door te Scoren met Respect gebruikt Willem II sport als middel om elkaar te begrijpen, rekening met elkaar te houden en om verschillen te accepteren en overbruggen. Willem II staat voor respect voor jezelf, voor je lichaam, voor anderen, voor regels, voor fair-play en de strijd tegen elk ander onethisch en/of discriminerend gedrag.

De volgende projecten vallen op dit moment onder de pijler Scoren met Respect:

Op de stip
Op de stip is bedoeld voor het voortgezet onderwijs en vormt een vervolg op project De Held. In plaats van discriminatie en vooroordelen staan bij dit project veiligheid en respect voorop.
Onderwerpen die gelden in en rondom een voetbalstadion, worden geprojecteerd naar situaties op school, in het winkelcentrum en in de woonomgeving. Betrokken partners zijn de Fontys lerarenopleiding en de Brede School Tilburg.Gedragscodeclubs
Willem II hecht zeer veel waarde aan een goede verstandhouding met de amateurclubs uit de regio. Met meer dan tachtig clubs is Willem II daarom een gedragscode overeengekomen. In deze overeenkomst staat beschreven hoe Willem II bij het scouten en benaderen van kandidaat-spelers voor de jeugdopleiding te werk gaat. Bij alle thuiswedstrijden van Willem II worden twee amateurverenigingen uitgenodigd. Zij kunnen met 50 jeugdspelers en/of vrijwilligers de wedstrijd bezoeken. Twee keer per jaar organiseert Willem II een bijeenkomst voor de gedragscodeclubs in het stadion. Één in het begin van het seizoen voor de technische mensen binnen de gedragscodeclubs en één aan het einde van het seizoen voor de bestuursleden van de gedragscodeclubs. Daarnaast komt Willem II, op aanvraag, ook naar een aantal clubs toe om een demonstratie of een presentatie / workshop te geven.

Lijst met gedragscodeclubs 

Goede doelen
Jaarlijks levert Willem II een bijdrage aan tal van goede doelen. Enkele voorbeelden zijn het TweeSteden Ziekenhuis, de Sportief Tour en Villa Pardoes. 

TweeSteden ziekenhuis
Op vrijdag 9 april 2010 heeft Willem II in samenwerking met het TweeSteden ziekenhuis een eigen kamer in het TweeSteden ziekenhuis geopend. De Willem II kamer op de kinderafdeling heeft een uniek karakter door het gebruik van wandvullende foto’s. Voor veel zieke kinderen een welkome afleiding om naar te kijken.


Foto: spelers openen de Willem II-kamer in het TweeSteden Ziekenhuis

Sportief Tour
De Sportief Tour is een initiatief van de Pluryn Werkenrodegroep in samenwerking met de Johan Neeskens Foundation en de Johan Cruijff Foundation. Tijdens de Sportief Tour worden jaarlijks jonge mensen met en zonder handicap in de gelegenheid gesteld te sporten met topsporters. Willem II is een van de BVO’s die hier jaarlijks haar medewerking aan verleent en de gehele selectie een dag beschikbaar stelt.


Foto: Jeffrey van Nuland, Virgil Misidjan en Jeroen Lumu tijdens de Sportief Tour 2012Villa Pardoes
Willem II heeft een overeenkomst met Villa Pardoes in Kaatsheuvel. Dit houdt in dat zieke kinderen, die bij hen in het park verblijven samen met hun familie het Willem II stadion kunnen bezoeken. Dit kan zijn voor het volgen van een training, het meemaken van een rondleiding of het supporteren van Willem II bij een thuiswedstrijd.Willem II Nieuwsbrief

Blijf op de hoogte van het laatste nieuws over je favoriete club. Meld je aan voor de gratis nieuwsbrief.
Hoofdsponsor
Shirtsponsor
Business partners
Deze site is mogelijk gemaakt door en
  • Estate staat voor
    Full Service Internet
    Ons doel is uw online doelen te helpen bereiken.
    Bekijk ons werk
  • Sitecore is hét Customer Engagement Platform Het CMS waarmee u inzicht krijgt in het gedrag van uw klanten.
    Meer informatie