Willem II Tilburg United.

Participatie

Willem II scoort door Participatie betekent concreet dat Willem II de mogelijkheden biedt om mee te doen: op school, op straat, in de wijk en in het stadion. Willem II Tilburg United, met de pijlers Gezondheid EN Participatie, staat dan ook voor Bewegen en Meedoen, waarbij de sociale gezondheidsstandaard parallel loopt aan de fysieke.

Onder de pijler Scoren door Participatie vallen de volgende projecten:

Playing for Success
Playing For Succes is een voor Nederland grensverleggend initiatief, waarbij we leerlingen van 9 tot en met 13 jaar helpen hun leervoorwaarden van zelfvertrouwen en motivatie te vergroten. Leerlingen die minder gemotiveerd zijn, onzeker zijn, weinig zelfvertrouwen hebben, een laagzelfbeeld hebben, gepest worden, minder weerbaar zijn en/of onopvallend aanwezig zijn, komen hiervoor in aanmerking.

Leerlingen worden via school aangemeld voor dit project en komen dan vervolgens 11 weken lang, 1 keer per week, naar een uitdagende leeromgeving bij het Koning Willem II stadion. Tijdens deze bijeenkomsten werken we gericht aan doelen, die de kinderen in overleg met een stagiair begeleider, opgesteld hebben. Dit doen we door middel van allerlei speelse activiteiten rondom taal, rekenen, begrijpend lezen, samenwerken, ICT en sociale vaardigheden. Dit spelend leren, noemen wij leren met een WOW-factor.Het naschoolse project dat plaatsvindt bij het Koning Willem II stadion is een initiatief van de Bossche onderwijsadviesbureau KPC Groep. Het stadion, het topsportklimaat en voetballers als rolmodel dragen allemaal bij aan een omgeving die kinderen uitdaagt, stimuleert en prikkelt tot betere leerprestaties.

Naast KPC Groep werkt Willem II bij Playing for Success samen met Plein 013, Fontys, Avans en T-Primair. Playing for Success wordt ondersteund door de KNVB en de Stichting Meer Dan Voetbal.Cruyff Courts
Op woensdagmiddag 6 juli 2005 werd het eerste Cruyff Court Willem II Veld aan de Nobelstraat te Tilburg geopend. Inmiddels zijn er in Tilburg vijf Cruyff Courts, naast het hierboven genoemde veld liggen er ook Cruyff Courts aan de Lavendelweg (Tilburg-West), in de Reeshof (bij de Reeshofdijk), in de binnenstad (in het stadspark Oude Dijk) en bij onderwijsinstelling de Bodde.


Tilburg Street League
De Tilburg Street League is een competitie die Willem II samen met een aantal andere partijen, zoals de gemeente Tilburg, jongerenwerk de Twern, ROC Tilburg en de woningcorporatie WonenBreburg organiseert voor teams uit diverse Tilburgse wijken. Niet alleen de deelnemende jongeren maar ook de toeschouwers die op de wedstrijden afkomen, bevorderen de onderlinge verbondenheid en het leefklimaat in de wijk. De finale vindt op de jaarlijkse Koningsdag plaats.De Held
De Held is een project in het kader van het voorkomen van discriminatie en vooroordelen. Basisschoolleerlingen en voetballers van Willem II praten over onderwerpen als racisme, discriminatie en zinloos geweld. De spelers zijn helden waar kinderen tegen opkijken. Om die reden wordt hun hulp ingeschakeld om deze onderwerpen bespreekbaar te maken. Bij De Held zijn naast Willem II ook de Brede School Tilburg en Jongerenwerk De Twern betrokken.

Niemand Buitenspel
Willem II biedt werkgelegenheid aan mensen van Amarant, Diamantgroep, de reclassering en bureau HALT. Op deze wijze draagt de club bij aan hun participatie en/of re-integratie in de maatschappij.

null

Willem II Nieuwsbrief

Blijf op de hoogte van het laatste nieuws over je favoriete club. Meld je aan voor de gratis nieuwsbrief.
Hoofdsponsor
Shirtsponsor
Business partners
Deze site is mogelijk gemaakt door en
  • Estate staat voor
    Full Service Internet
    Ons doel is uw online doelen te helpen bereiken.
    Bekijk ons werk
  • Sitecore is hét Customer Engagement Platform Het CMS waarmee u inzicht krijgt in het gedrag van uw klanten.
    Meer informatie