Willem II Tilburg United.

Gezondheid

Scoren voor Gezondheid
Scoren voor Gezondheid is een project waarbij voetballers van Willem II kinderen, jongeren en volwassenen aanzetten tot een gezonde leefstijl. Het doel van het project is om alle deelnemers (voornamelijk kinderen in de leeftijd van 9 tot 12 jaar en hun ouders) bewust te maken en daadwerkelijk aan te zetten tot een gezonde leefstijl. Willem II vervult hierbij een voorbeeldrol.Scoren voor Gezondheid is een initiatief van de stichting Meer dan Voetbal (MDV), het Nationaal Instituut voor Sport en Bewegen (NISB) en de Betaald Voetbal Organisaties uit de Eredivisie en Eerste Divisie. Het project Scoren voor Gezondheid loopt sinds 2006. Tot nu toe zijn belangrijke effecten bereikt op zowel het terrein van sport en bewegen (meer sportende kinderen) als voeding (meer kinderen voldoen aan de norm gesuikerde drank), maar ook wat betreft fitheidtoename en afname van het vetheidpercentage. Gezonde voeding is essentieel voor spelers en schooljeugd, vandaar dat Willem II actief meewerkt aan Scoren voor Gezondheid.

Bij Scoren voor Gezondheid werkt Willem II samen met de gemeente Tilburg (afdeling sportontwikkeling), GGD Hart voor Brabant, ROC Sport en Bewegen, Brede School TilburgKNVB en voetbalvereniging Ons Vios.

2012 
Ook in 2012 hield Willem II zich bezig met het project Scoren voor Gezondheid. Spelers bezochten basisscholen om het belang van goede voeding aan te stippen, loopspelen werden georganiseerd en met een eindclinic werd het project afgerond. Hieronder zie je een filmpje van de eindclinic in 2012.2011
Voor het project Scoren voor Gezondheid heeft Willem II in 2011 het Meer dan Voetbal label gekregen. Dit label, waar de opvallende groene bal in is verwerkt, vormt het keurmerk van de stichting Meer dan Voetbal, een initiatief van de KNVB en de Eredivisie waarbij de kracht van het voetbal wordt ingezet op maatschappelijk gebied.

Willem II Nieuwsbrief

Blijf op de hoogte van het laatste nieuws over je favoriete club. Meld je aan voor de gratis nieuwsbrief.
Hoofdsponsor
Shirtsponsor
Business partners
Deze site is mogelijk gemaakt door en
  • Estate staat voor
    Full Service Internet
    Ons doel is uw online doelen te helpen bereiken.
    Bekijk ons werk
  • Sitecore is hét Customer Engagement Platform Het CMS waarmee u inzicht krijgt in het gedrag van uw klanten.
    Meer informatie