Nieuws.

Tilburg Street League 2012 van start

31-05-2012

Woensdag 30 mei is in het spelershome van Willem II het startsein gegeven voor de Tilburg Street League 2012. Projectleider Bruno Podnar verwelkomde de 60 deelnemers en enkele enthousiaste wijkbewoners. De teams die werden samengesteld op basis van de selectiedagen die afgelopen weken in diverse stadsdelen plaatsvonden, maakten kennis met elkaar en kregen nog eenmaal de belangrijkste informatie over de Tilburg Street League uitgelegd.


Team Noord

Daarna was het tijd voor een kort vraaggesprek met Virgil Misidjan. De Willem II-aanvaller die afgelopen seizoen debuteerde in het eerste efltal, nam een aantal jaar geleden zelf deel aan de Tilburg Street League, en hield daar goede ervaringen aan over. Hij vertelde de jongens dat je enkel met keihard trainen en werken een goede voetballer kunt worden. Na het enthousiaste verhaal van Virgil, gaf Jan van Gool, hoofdscout van Willem II, een presentatie. Met een mooi verhaal maakte hij het de spelers duidelijk dat het niet gemakkelijk is om profvoetballer te worden. Het gaat niet enkel om talent maar ook zaken als discipline, mentaliteit en ook een beetje geluk spelen een grote rol.


Team Oud Noord

Als uitsmijter aan het eind van de avond vertelde Glenn Helder zijn levensverhaal. Met de nodige humor maar zeker ook zelfreflectie drukte de ex-profspeler de jongeren op het hart goed om te gaan met hun talenten maar ook blij te zijn met de belangrijke dingen in het leven. Ook richtte hij mooie woorden aan Virgil Misidjan. Volgens Helder is de jonge aanvaller op de goede weg. Hij gaf hem het advies zijn talent niet te vergooien door verkeerde keuzes te maken. Helder spreekt uit ervaring als het gaat over foute dingen doen. Door verkeerde keuzes te maken raakte hij als topvoetballer in de problemen en haalde hij niet het maximale uit zijn carrière.

De wedstrijden in de Tilburg Street League gaan op 10 juni in het Ypelaarpark in Tilburg Noord van start. De 5 deelnemende teams afkomstig uit de stadsdelen Reeshof, West, Oud_noord, Noord en Zuid, spelen allen een thuiswedstrijd dat telkens gepaard gaat met een soort van wijkfeest. De finaledag is op het Pieter Vreedeplein. Het principe ‘meedoen is belangrijker dan winnen’ voert de boventoon. Naast de sport is het van belang dat de teams een bijdrage leveren aan verbinding tussen jongeren en wijkbewoners. De teams worden beoordeeld op punten als respect, sportiviteit en de opzet van nevenactiviteiten. De deelnemende jongeren zijn 13 t/m 15 jaar.


Team Reeshof

De Tilburg Street League is onderdeel van het maatschappelijk convenant, een samenwerkingsverband tussen de Gemeente Tilburg en Willem II. Hierbij worden maatschappelijke projecten op elkaar afgestemd op het terrein van sport, onderwijs en jeugd, integratie, gezondheidszorg en veiligheid. Verschillende organisatie dragen hun steentje bij aan de Tilburg Street League zoals Buurtsport, jongerenwerk R-Newt, WonenBreburg, Tiwos en Willem II.


Team West


Team Zuid

Voor meer informatie over de Tilburg Street League kijk op www.tilburgstreetleague.nl

Willem II Nieuwsbrief

Blijf op de hoogte van het laatste nieuws over je favoriete club. Meld je aan voor de gratis nieuwsbrief.
Hoofdsponsor
Shirtsponsor
Business partners
Deze site is mogelijk gemaakt door en
  • Estate staat voor
    Full Service Internet
    Ons doel is uw online doelen te helpen bereiken.
    Bekijk ons werk
  • Sitecore is hét Customer Engagement Platform Het CMS waarmee u inzicht krijgt in het gedrag van uw klanten.
    Meer informatie