Nieuws.

Terugblik Robert Braber

22-09-2014

Hij werd er overloos over ondervraagd. Ja, hij woonde in Breda. Ja, hij was bevriend met enkele NAC-fans. En ja, hij had in het verleden ook als supporter wedstrijden van de geel-zwarten bezocht. Robert Braber stond de pers te woord zoals hij vrijdagavond had gevoetbald: rustig, gedegen en professioneel. Door al dat tumult over zijn vermeende adoratie voor NAC werd bijna over het hoofd gezien dat Braber, amper drie weken in Tilburgse dienst, al historie had geschreven voor de Tricolores. Eerst door Feyenoord in de Kuip te verslaan en zes dagen later door in blessuretijd de winnende treffer te scoren tegen aartsrivaal NAC.

Een betere kennismaking met het Tilburgse publiek had hij zich niet kunnen wensen. De Man of the Match was het daar niet mee eens: 'Ik heb geen fantastische wedstrijd gespeeld. Ik ben wel voorop in de strijd gegaan, heb het winnende doelpunt gescoord, maar heb absoluut nog niet laten zien wat ik echt kan. Het publiek kan nog veel meer van mij verwachten', aldus de ambitieuze Braber. Een slim balletje van Bruno Andrade had Braber in de 91e minuut vrij voor driftkikker Ten Rouwelaar gezet. 'Kort daarvoor had ik nog een schietkans met links. Normaal gesproken raak ik ze daar lekker mee. Onlangs vloog er voor RKC nog eentje stijf in de kruising. Deze keer schoot ik echter te wild. 'Toen ik daarna nóg een kans kreeg koos ik voor zekerheid en plaatste ik hem rustig in het hoekje', aldus Robert met een razendsnelle Rotterdamse tongval.

Overgekomen van RKC bij het scheiden van de transfermarkt had Braber een spoedcursus Willem II achter de rug die zich duidelijk had uitbetaald. 'Het was eventjes aanpoten. Ik heb me snel aan moeten passen. De trainer heeft me informatie gegeven hoe er wordt gespeeld en ik heb de club leren kennen. Normaal heb je daar een voorbereiding van twee maanden voor, ik had twee weken', aldus Braber voordat hij eindelijk kon douchen. 'Ik ben blij dat ik nu met twee gewonnen wedstrijden onderweg ben. De resultaten zijn goed, de sfeer in de groep is prima, maar ik ben er heilig van overtuigd dat het persoonlijk nóg beter kan'.

Hoofdsponsor
Shirtsponsor
Business partners
Deze site is mogelijk gemaakt door en
  • Estate staat voor
    Full Service Internet
    Ons doel is uw online doelen te helpen bereiken.
    Bekijk ons werk
  • Sitecore is hĂ©t Customer Engagement Platform Het CMS waarmee u inzicht krijgt in het gedrag van uw klanten.
    Meer informatie