Nieuws.

Willem II verliest na vroege voorsprong

30-07-2014 Willem II heeft de tweede oefenwedstrijd in Frankrijk ook verloren. Na een vroege 2-0 voorsprong scoort Saint Etienne voor rust nog twee keer, waardoor het op gelijke hoogte komt. In de tweede helft zijn de Fransen duidelijk beter en maken ze nog drie doelpunten (5-2). De Tilburgse doelpunten komen op naam van Ben Sahar. 

Vroeg in de wedstrijd zit Willem II op rozen, want al in de eerste minuut komen de Tricolores op voorsprong. Sahar kopt uit een corner de 0-1 binnen. Nog voordat er 20 minuten gespeeld zijn valt ook de 0-2, wederom door Sahar. Hij mag alleen door op de keeper en schiet vanuit een moeilijke hoek knap binnen. Daarvoor had ook Robbie Haemhouts een goede kans en werd een doelpunt van Vicento wegens buitenspel afgekeurd. Na de 0-2 dringt Saint Etienne aan en krijgt het kansen. Lamprou staat een aantal keer goed, maar is kansloos als hij de bal bij een corner niet genoeg weg krijgt. Cabaton kan van dichtbij binnen schieten. Net voor rust wordt het ook nog 2-2. De bal blijft hangen in het strafschopgebied en Bamba krijgt zijn voet tegen de bal. De rust wordt bereikt met een 2-2 tussenstand. 

Willem II start met vier nieuwe spelers aan de tweede helft, maar het spelbeeld is veranderd. Saint Etienne is sterker en scoort al vrij snel de 3-2. Uit de draai verschalkt Monnet-Paquet keeper Lamprou. Niet veel later wordt het 4-2. In eerste instantie wordt de bal nog tegengehouden, maar Bamba maakt in de rebound zijn tweede van de avond. Als het ook nog 5-2 wordt door Saint Maximin en Ricardo Ippel een rode kaart krijgt, probeert Willem II de schade beperkt te houden. In het restant van de wedstrijd wordt niet meer gescoord, waardoor de Tricolores ook van de tweede Franse tegenstander verliezen. 

Morgen traint de selectie nog één keer in Frankrijk, waarna het terug reist naar Nederland. 

Opstelling Willem II: Lamprou, Cornelisse (Heerkens), D. Wuytens, Peters, Heymans (van der Struijk), Ippel, S. Wuytens (Sporkslede), Haemhouts, Sahar (Vossebelt), Vicento (Messaoud), Ondaan (Andrade)
Shirtsponsor
Business partners
Deze site is mogelijk gemaakt door en
  • Estate staat voor
    Full Service Internet
    Ons doel is uw online doelen te helpen bereiken.
    Bekijk ons werk
  • Sitecore is hét Customer Engagement Platform Het CMS waarmee u inzicht krijgt in het gedrag van uw klanten.
    Meer informatie