Nieuws.

Kennis maken met Funso Ojo

06-07-2015

Op zaterdagochtend 4  juli spreek ik Funso Ojo vanuit zijn warme appartement in Antwerpen, terwijl hij dicht bij de airco staat. Het is de ochtend na de nederlaag tegen Charleroi en door de hoge temperaturen was het een kort nachtje. Funso 23 jaar, zoon van een Belgische moeder en een Iraanse vader, tekende onlangs een tweejarig contract bij Willem II.

Funso begon al op jonge leeftijd met voetballen. Door zijn snelheid begon hij bij Olse Merksem in de spits. Later is hij via wat omzwervingen als rechtsback en centrale verdediger op het middenveld beland. Tot zijn 15e speelde hij voetbal uit pure interesse in de sport, daarna werd het allemaal een stuk serieuzer. Via Germinal Beerschot kwam hij op 13 jarige leeftijd in de jeugdopleiding van PSV terecht. Dagelijks pendelde hij tussen Eindhoven en België op een neer met een busje van de jeugdopleiding en ondertussen behaalde hij ook zijn HAVO-diploma. In 2011 werd hij voor een half jaar aan VVV-Venlo verhuurd, bij zijn terugkeer bij PSV speelde hij in de voorbereiding op het seizoen 2011-2012 alle wedstrijden, was man of the match in het eerste competitieduel tegen AZ en kwam door deze prestatie in het Elftal van de Week. Zijn mooiste moment in zijn voetbalcarrière tot nu toe, blikt Funso terug.

In april 2012 keert Funso terug naar België, waar hij bij zijn voormalige club Beerschot gaat spelen. Via Royal Antwerp keert hij anderhalf jaar later terug naar Nederland, waar hij een contract bij FC Dordrecht tekent. Het Nederlandse voetbal ligt Funso toch een stuk beter. In België is het allemaal veel fysieker, hier wordt veel meer over de grond gespeeld.  De spelers in Nederland zijn over het algemeen ook een stuk jonger, terwijl in België momenteel de grotere namen rondlopen, geeft Funso aan als hem naar de verschillen tussen de Nederlandse en Belgische competitie wordt gevraagd. De keuze om voor Willem II te gaan spelen, begint al in het voorgaande seizoen als Jurgen Streppel diverse malen bij hem informeert. Willem II bleef interesse tonen en dat gaf bij Funso aan, dat ze net als hijzelf, er vol voor willen gaan. Daarnaast heeft hij met Stijn Wuytens een goede klik.

Gevraagd naar zijn kwaliteiten geeft Funso aan dat deze vooral in de kleine ruimte over de grond liggen, hij is sterk aan de bal en kan het spel maken. De ontwikkelpunten waar hij komend seizoen aan wil werken zijn het omschakelen van de kleine ruimte naar de diepte met een lange bal en vooral het scorend vermogen. Funso wil de bal nog wel eens afleggen in scoringspositie op een medespeler, terwijl hij zelf in die situatie een betere uitgangspositie heeft.

Funso zijn eerste indruk na twee weken trainingsarbeid over de club is heel positief. De selectie bestaat uit een leuke en goede groep en de trainingen zijn van een goed niveau. Komende week gaan ze op trainingskamp en dan zal het tempo worden opgeschroefd, de grote lijnen worden uitgezet en automatismen in de groep moeten komen. “Het seizoen is geslaagd, als ik minimaal 25 wedstrijden op een goed en constant niveau heb gespeeld, iets wat met de kwaliteit van deze selectie ook wel moet, want anders zal ik niet aan die 25 wedstrijden toekomen. De prestaties van Willem II waren het afgelopen seizoen voortreffelijk, het zal niet meevallen om die te overtreffen, maar een eindpositie bovenaan in het rechterrijtje, is gelet op de begroting een prima prestatie.’ Verder heeft hij al gehoord dat de Willem II supporters op een fanatieke manier achter hun ploeg staan Hij hoopt dat ze ook komend seizoen weer in grote getallen de uitwedstrijden bezoeken, want dat is belangrijk voor de spelers. Support kunnen ze goed gebruiken. 

Funso blijft vooralsnog samen met zijn vriendin in Antwerpen wonen. De rit van zo’n drie kwartier zal hij alleen overbruggen, dat geeft hem de tijd om na te denken en ook om te bellen met zijn vrienden. Mocht het toch te zwaar worden, dan overweegt hij om een huisje in Tilburg te kopen of te huren. De verleidingen van de stad Antwerpen, met zijn lekkere eten en drinken, kan Funso goed weerstaan, de afgelopen jaren heeft hij zijn wilde haren verloren. Nu vult hij zijn vrije tijd in met wandelen met de hond, een beagle en kookt hij graag. Vooral de Thaise keuken heeft zijn interesse. Wellicht begint hij ooit nog een Thais restaurant ! (EvdE)

Hoofdsponsor
Shirtsponsor
Business partners
Deze site is mogelijk gemaakt door en
  • Estate staat voor
    Full Service Internet
    Ons doel is uw online doelen te helpen bereiken.
    Bekijk ons werk
  • Sitecore is hét Customer Engagement Platform Het CMS waarmee u inzicht krijgt in het gedrag van uw klanten.
    Meer informatie