Nieuws.

Voorbeschouwen met Streppel

18-04-2014

Nog drie “finales” scheiden Willem II van het kampioenschap, te beginnen met de thuiswedstrijd tegen FC Emmen. We blikken vooruit met trainer Jurgen Streppel. “De steun van het publiek hebben we écht nodig, zeker als het even tegenzit.”

Droom je stiekem al van de Heuvel?
Nee. Op dit moment ben ik vooral bezig met Emmen. Zoals altijd bekijk ik het van wedstrijd tot wedstrijd en dat is nu niet anders.

Jullie hebben vast lekker getraind afgelopen week na die mooie serie van vier overwinningen.
Absoluut. De sfeer is prima. We hebben ontspannen toegeleefd naar deze cruciale wedstrijden. Iedereen wil zo ontzettend graag, het was aftellen naar vrijdag.

Na deze serie is het verleidelijk om te denken: dan winnen we die laatste drie wedstrijden ook wel even. Hoe zorg je ervoor dat er geen gemakzucht in de ploeg sluipt?
We zijn nu zó dichtbij. Met nog drie wedstrijden te gaan staan we twee punten los op Dordrecht én we hebben een beter doelsaldo. Iedereen is tot het uiterste gemotiveerd, ik proef bij geen enkele speler onderschatting. We mogen het nu niet meer weggeven, dat is de overheersende gedachte in de selectie. We hopen dat het publiek weer volle bak achter ons zal staan, de spelers genieten daar enorm van. Die steun hebben we ook écht nodig, zeker als het even tegenzit. De Jupiler League blijft een rare competitie. Er bestaan geen makkelijke tegenstanders. Dat hebben we uit tegen Emmen al gezien, toen we met 1-0 verloren. Ik hoop dat we er samen met het publiek een mooie wedstrijd van kunnen maken.

Twee jaar geleden kwam Willem II pas in de vierde periode goed op stoom. Dit jaar gebeurt hetzelfde. Heb je daar een verklaring voor?
Met de technische staf proberen we het team te ontwikkelen. In die zin is het logisch dat je groeit in het seizoen. Voor de winterstop was het te wisselvallig, al kregen we ook niet altijd wat we verdienden. Ik merk vooral dat de spelers volwassener zijn geworden in de loop van het jaar, dat ze zakelijker voetballen en minder weggeven.

Hoe staat het met Bruno Andrade. Is hij weer fit?
Dat hangt erom. Misschien speelt hij wel, misschien ook niet. Vrijdag hakken we de knoop door. Als hij niet speelt, zal Justin Mathieu hem vervangen.

Wat verwacht je van FC Emmen?
Emmen is een stugge ploeg. Het is wel een ploeg die normaal gesproken de aanval zoekt, al weet ik niet of ze dat hier ook zullen doen. Ze hebben nog een kansje om de nacompetitie te halen, dus ze zullen er alles aan doen. Ik verwacht een leuke, open wedstrijd.

Speelt het winnen van de vierde periodetitel nog een rol?
Voor de club is dat belangrijk, vooral financieel, maar als technische staf zijn we daar niet mee bezig. Wat telt is dat we aan het eind van het seizoen in de prijzen vallen. Als we drie keer winnen zijn we kampioen, dat is het enige waar we nu mee bezig zijn. [KvS]

Hoofdsponsor
Shirtsponsor
Business partners
Deze site is mogelijk gemaakt door en
  • Estate staat voor
    Full Service Internet
    Ons doel is uw online doelen te helpen bereiken.
    Bekijk ons werk
  • Sitecore is hét Customer Engagement Platform Het CMS waarmee u inzicht krijgt in het gedrag van uw klanten.
    Meer informatie