Nieuws.

Voorbeschouwen met Jonas Heymans

26-02-2015

“Thuiszege op AZ gaf ons enorm veel zelfvertrouwen”

Voor het tweede seizoen op een rij komt Jonas Heymans (22) uit in het shirt van Willem II, maar de Belgische verdediger staat nog tot en met 2016 onder contract bij AZ. Komende zaterdag treffen beide clubs elkaar in Alkmaar. De nummer negentien van de Tricolores blikt vooruit op dit duel.

Toen Jonas Heymans in januari 2014 de tijdelijke overstap maakte van AZ naar Willem II, viel hij met zijn neus in de boter. De Belg verdiende in Tilburg direct een basisplek als linksback en behaalde met de Tricolores het kampioenschap in de Jupiler League. “Als ik op de club kom, denk ik regelmatig direct terug aan het kampioensfeest”, vertelt de verdediger. “Dat heeft een diepe indruk op me achtergelaten. Het was een fantastische ervaring. Mijn eerste halfjaar bij de club was een droom die uitkwam. Die periode beschouw ik als voorlopig het hoogtepunt uit mijn loopbaan.”

Na gesprekken met AZ en Willem II, besloot Heymans zijn huurperiode bij de Tricolores met een jaar te verlengen. In de beginfase van het seizoen kon de linksback telkens rekenen op een basisplaats, maar daarna verloor de Belg zijn plek aan Mitchell Dijks, die overkwam van Ajax. Sindsdien zit Heymans vaker op de bank dan dat hij in het veld staat bij het eerste team. “Ik zit momenteel in een moeilijke fase”, bekent de AZ-huurling. “Elke dag geef ik honderd procent op de trainingen, maar ik speel helaas weinig. Gelukkig word ik gesteund door veel mensen, mentaal ben ik sterk. Als de trainer me nodig heeft, sta ik klaar en bewijs ik mijn waarde, zoals laatst in het thuisduel met FC Utrecht.” Even overweeg de huurling ook om in de afgelopen transferperiode te verkassen van club, maar toch bleef hij in Tilburg. “Hopelijk krijg ik dit seizoen nog speeltijd en kan ik bijdragen aan het vervolg van dit succesvolle seizoen.”

Eerder dit seizoen speelde Heymans negentig minuten mee in het thuisduel tegen AZ, dat Willem II met maar liefst 3-0 won. Volgens de verdediger was dat misschien wel de belangrijkste competitiewedstrijd die de Tricolores tot nu toe speelden. “Nadat we de eerste twee duels verloren, lieten we Nederland in dat derde competitieduel zien waar deze ploeg toe in staat is. De zege op zo’n goede ploeg, gaf ons veel zelfvertrouwen”, vertelt Heymans.

Komende zomer keert de Belg in principe terug naar AZ, waar hij nog een contract heeft tot 2016. “De club houdt mij in de gaten en ik spreek nog regelmatig spelers als Nemanja Gudelj en Viktor Elm. Ik wil Willem II door de voordeur verlaten komende zomer en hoop dan terug te keren bij AZ. Bij die club wil ik mezelf graag bewijzen, dat is tot nu toe niet gelukt.”

Hoofdsponsor
Shirtsponsor
Business partners
Deze site is mogelijk gemaakt door en
  • Estate staat voor
    Full Service Internet
    Ons doel is uw online doelen te helpen bereiken.
    Bekijk ons werk
  • Sitecore is hĂ©t Customer Engagement Platform Het CMS waarmee u inzicht krijgt in het gedrag van uw klanten.
    Meer informatie