logo Willem II Willem II

Nieuws

17 februari 2017

Van de Looi: ‘We zullen het zelf moeten brengen’

Trainer Erwin van de Looi begon met een korte terugblik op de wedstrijd van afgelopen zaterdag tegen Vitesse, waar tegen de verhoudingen in gewonnen werd.

‘We hebben natuurlijk een goed gevoel over gehouden aan de wedstrijd in Arnhem. Het was een echte teamprestatie. Echter hebben we daar niet ons niveau gehaald. Het ontbrak aan lef en positioneel stonden we niet goed. Maar al met al hoeven we ons natuurlijk niet te excuseren, het dubbeltje is vaak genoeg de andere kant opgevallen.’

Teamprestatie
Van de Looi was vooral te spreken over de teamprestatie. ‘We zijn tot ver in blessuretijd blijven knokken voor elkaar. Als je dan uiteindelijk met z’n allen dit resultaat over de streep weet te trekken, mag je daar best trots op zijn.’

Van Anholt twijfelgeval
Of Pele van Anholt zondag kan spelen is twijfelachtig. De verdediger heeft lichte knieklachten en trainde deze week een aantal keer apart van de groep. Freek Heerkens en Funso King Ojo zullen ook zondag nog niet tot de wedstrijdselectie behoren. Laatstgenoemde sloot deze week wel weer aan bij de trainingen. ‘Funso heeft afgelopen week een aantal oefeningen met de groep mee gedaan en is gelukkig weer op de weg terug.’

AZ
Willem II wist dit seizoen de meeste punten te halen uit wedstrijden tegen ploegen uit het zogeheten linkerrijtje. Zondagmiddag nemen de Tricolores het op tegen nummer vier van de Eredivisie AZ. De ploeg van trainer John van den Brom trad donderdagavond nog aan in de Europa League, waarin Olympique Lyon met 1-4 te sterk was. ‘We weten wat ons te wachten staat. AZ is een goede ploeg met individueel veel kwaliteiten. Ook het feit dat ze een brede selectie hebben maakt ze een sterke ploeg. Dat ze gisteravond een Europa League wedstrijd hebben gespeeld, zal ze dan ook weinig parten spelen. We zullen het zelf moeten brengen.'