logo Willem II Willem II

Nieuws

16 februari 2017

Mooi bedrag voor Willem II Voetbalacademie

Willem II ontvangt dankzij de supporters dit jaar een bedrag van 59.676 euro voor de jeugdopleiding. Dat maakte de VriendenLoterij woensdagmiddag tijdens het jaarlijkse Goed Geld Gala bekend.

Bij de VriendenLoterij hebben de ruim 500.000 deelnemers de mogelijkheid om voor een zelfgekozen goed doel mee te spelen, waaronder ook hun favoriete Eredivisieclub. Van elk door hen gekocht lot gaat de helft direct naar de jeugdopleiding van de club.

Willem II gebruikt de schenking aan de jeugdopleiding onder andere voor scholing, zodat kinderen naast hun voetbalopleiding op een toekomst in de maatschappij worden voorbereid. Niet alle kinderen stromen namelijk door naar het betaalde voetbal. De opgedane kennis tijdens de jeugdopleiding op sociaal en maatschappelijk gebied nemen ze mee in hun verdere toekomst die veelal buiten het voetbal ligt.