logo Willem II Willem II

Nieuws

10 november 2016

Vriend van Willem II Betrokken

Zaterdag 29 oktober is stichting Willem II Betrokken opgericht. De stichting verbindt voetbal en samenleving, zet in op respect, educatie en gezondheid. Daarnaast kan iedereen vriend worden van Willem II Betrokken.

Maatschappelijke verantwoordelijkheid
De spandoeken langs de boarding tijdens de thuiswedstrijden van de Tricolores laten zien dat tussen Willem II en Tilburg met haar historie een sterke band bestaat. Teksten als ‘Tilburg Tifosi, Kings Army en Hier adem ik vrij en gelukkig’ onderstrepen die verbinding. Maar de betekenis van Willem II voor de stad gaat verder dan de steunbetuigingen van de supporters tijdens de wedstrijd. De aanwezigheid van een Betaald Voetbal Organisatie is van grote waarde voor het bedrijfsleven, het onderwijs en de sociaal-maatschappelijke organisaties in Tilburg. De club verbindt bedrijven en de inwoners van de stad. Willem II is zich bewust van haar maatschappelijke taak en is daarom al jaren betrokken bij verschillende projecten zoals onder andere Playing for Succes en Op de Stip.

Willem II Betrokken
Willem II wil de maatschappelijke kracht van de club in de komende jaren laten groeien en heeft daarom met een groot aantal partijen de Stichting Willem II Betrokken opgericht en wil hierin de huidige activiteiten onderbrengen en nieuwe realiseren. De Stichting is 29 oktober voorafgaande aan de wedstrijd Willem II – FC Groningen in aanwezigheid van onder meer sportwethouder Hans Kokke, voorzitter Pieter Jansen en Willem II directeur Berry van Gool gelanceerd met de introductie van de website www.wii-betrokken.nl waarbij de voorzitter het doel duidelijk schetste: ‘De Stichting verbindt voetbal en samenleving, zet in op respect, educatie en gezondheid. Wij zullen hiervoor allerlei projecten ontwikkelen en hiervoor bijvoorbeeld een leer- en ontmoetingscentrum in het stadion realiseren. De projecten voor Willem II Betrokken kosten natuurlijk geld en dat geld willen we niet onttrekken aan de voetbalclub’.

Willem II - PSV: vriend worden
De benodigde financiën moeten komen uit donaties en partnerships, maar ook de supporters van Willem II willen we graag uitnodigen een financiële bijdrage te leveren aan de maatschappelijke projecten. Dat kan door Vriend van de Stichting te worden. Tijdens de wedstrijd Willem II – PSV op 19 november zullen studenten van de afdeling handel van De Rooi Pannen, in het kader van hun opleiding, vrienden proberen te werven. De studenten zijn getraind door een professioneel bedrijf en zullen verschillende keren in de stad vrienden en partners werven. U kunt al vriend worden vanaf een donatie van €10,-. Voor hun werk ontvangen de studenten een certificaat, goed voor hun CV. Een prachtig voorbeeld van een win-winsituatie en een prachtig voorbeeld van het doel van Willem II Betrokken. (TK)